Dit Seizoen

 

 

Voor het vaste aanbod van museumrondleidingen klik hier.


Ontdek Broek in Waterland Met een rondleiding door het historische kerkje, een cultuurhistorische wandeling door het dorp of een ontvangst bij aan huis met rondleiding moderne kunst.

 

Rondleiding door de kerk

In het prachtige 17de-eeuwse kerkje krijgt u een rondleiding door het gaaf bewaarde interieur. De kmerk wordt nog steeds voor de eredienst gebruikt, maar is ook open voor publiek. Er is een gezellig café-restaurant met grote groepstafel en de koster bakt zelf heerlijke taarten. Na de rondleding mogen de durfals tot aan de nonnengalerij klimmen voor een blik op de historische plafondschilderingen. Op het filmpje ziet u hoe leuk deze excursie is.

 
Wandeling door het dorp

Een heerlijke wandeling door dit bijzondere dorpje met de houten huizen. U begint of eindigt bij Bregtje thuis met zelfgebakken taart en een drankje. Bekijk het filmpje en u krijgt al zin.

Rondleiding aan huis

Bregtje vertelt aanstekelijk over moderne naoorlogse schilderkunst met behulp van de eigen collectie van haar en haar man. Ook hier ontvangst met een drankje en zelfgebakken taart. Een voorproefje van de uitleg bij de schilderijen krijgt u in het filmpje.


SPIEGELKWARTIER OUD EN NIEUW

   renssen-stilleven

Trefpunt: Voorzijde Rijksmuseum, Stadhouderskade 42, onder de luifel van de oude entree

Wandeling Spiegelkwartier

De Spiegelstraat, vanouds bekend als kunst-en antiekstraat, onderging de laatste jaren een metamorfose naar hippe winkelstraat. Er verschenen vintagewinkels, nieuwe galeries en lekkere eettentjes. Maar nog leuker is het een stukje off-Spiegelstraat. Daar staan we ineens in een 17de-eeuws schilderij, een stukje stad vergelijkbaar met de Jordaan.

Ooit woonden hier huiswevers, stoelenmatters en klokkenmakers tot de buurt in de 19de eeuw verpauperde. In 1914 nog bezocht Koningin Wilhelmina er een gezin dat met acht personen in een van de kelderwoningen leefde. Pas sinds de komst van het Rijksmuseum eind 19de eeuw knapte de buurt langzaam op. Nu nog hangt in sommige achterafstraatjes de Anton Piecksfeer.

Deze wandeling ontdekken we de charme van deze buurt. We ontdekken een verborgen hofje, een koe op het dak en een verstopt oergezellig café. Aan het eind is er de mogelijkheid een bezoek te brengen aan Galerie Renssen-Art met op Picasso geïnspireerd werk.

 

 

Voor het vaste aanbod van (stads)wandelingen klik hier.